Θεωρείται ευρέως ότι τα καλύτερα παραδείγματα κρασιού ΝΕΜΕΑ παράγονται από αμπελώνες από υψηλότερα υψόμετρα, όπου χαλικωτά εδάφη, χαμηλότερες θερμοκρασίες και μεγάλες ημερήσιες αλλαγές στη θερμοκρασία παράγουν χαμηλότερες στρεμματικές αποδόσεις, με αποτέλεσμα υψηλής ποιότητας σταφύλια της ποικιλίας Αγιωργίτικο, με λεπτά ανθικά χαρακτηριστικά και υψηλή οξύτητα.
Τρυγάμε τα σταφύλια από μια ορεινή περιοχή, του όρους Κυλλήνη στα 720μ.
Η οινοποίηση με ελάχιστες παρεμβάσεις αναδεικνύει αυτό το ιδιαίτερο terroir.
Χαρακτηριστικό ερυθρό – ιώδες χρώμα και αρώματα κερασιών και ροδιού. Ζωντανή οξύτητα με βελούδινες τανίνες και πολύ μακρα φρουτώδες επίγευση