Previous
Next

Οινοποιείο

Το οινοποιείο Τρουπή βρίσκεται στo κέντρο του οροπεδίου της Μαντινείας στην περιοχή Φτέρη, την καρδιά των αμπελώνων της ομώνυμης αμπελουργικής ζώνης και σε υψόμετρο περίπου 700 μ.

Ιστορία

Με την αμπελοκαλλιέργια η οικογένεια ασχολείται από τη δεκαετία του 70, όταν ερασιτεχνικά έφτιαχνε το κρασί της χρονιάς και τα υπόλοιπα σταφύλια τα εμπορεύεται.

Η ιστορία του οινοποιείου ξεκίνησε το 2010, με την οικογένεια να εκμεταλλεύεται την παραγωγή των ιδιόκτητων αμπελώνων συνολικής έκτασης 70 στρεμμάτων.

Από τότε το οινοποιείο εξελίχθηκε σε χώρους, εξοπλισμό και προσωπικό με αποτέλεσμα την ποιοτικότερη παραγωγή εκλεκτών οίνων και παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους πελάτες του.

Οινοποίηση

advanced divider

Μεγάλη σημασία δίνεται σε πρωτοποριακές τεχνικές οινοποίησης, αλλά και σε πειραματικές μικροοινοποιήσεις άλλων ελληνικών ποικιλιών, καθώς και ξεχασμένων ποικιλιών της Μαντινείας, όπως της ποικιλίας Κολλινιάτικο. Επίσης γίνονται νέες πειραματικές φυτεύσεις μοσχοφίλερου σε διαφορετικά υποκείμενα.

Το έδαφος, το κλίμα, η ευγενική διαχείριση του περιβάλλοντος και οι χαμηλές στρεμματικές αποδόσεις, χαρίζουν στο προικισμένο Μοσχοφίλερο όλα εκείνα τα στοιχεία για ένα ποιοτικό κρασί Π.Ο.Π Μαντινεία.

Οι συνεχείς επενδύσεις της οικογένειας σε υποδομές, τόσο καλλιεργητικές (αμπέλια, καλλιεργητικός εξοπλισμός), όσο και οινοποιητικές (νέοι χώροι παραγωγής, ψυκτικοί θάλαμοι μεγάλης χωρητικότητας εμφιαλωτικά κ.ά), εξασφαλίζουν στα παραγόμενα κρασιά ποιότητα, αυθεντικότητα, συνέπεια και σίγουρο μέλλον.

Αμπελοτόπια

Το οινοποιείο Τρουπή με στόχο την παραγωγική του αυτάρκεια, κάθε χρόνο σταθερά, αυξάνει την έκταση των ιδιόκτητων αμπελώνων, πραγματοποιώντας νέες φυτεύσεις.

Η κυρίαρχη ποικιλία φύτευσης είναι το Μοσχοφίλερο, ενώ τελευταία φυτεύτηκαν και 10 στρέμματα Ασύρτικο -ίσως η μοναδική φύτευση στη Μαντινεία- με πολύ καλά οργανοληπτικά χαρακτηριστικά.

Τα αμπέλια βρίσκονται στην καρδιά της Μαντινείας σε υψόμετρο 650μ. στην περιοχή της Φτέρης, στα Λιθαράκια, τα Καταρράχια και το Μπέλμπερι (τοπωνύμια).

Το ιδιαίτερο μικροκλίμα του οινοπεδίου της Μαντινείας, διαφοροποιεί τα χαρακτηριστικά της ποικιλίας σε σχέση με την υπόλοιπη Πελοπόννησο, κάνοντας το Μοσχοφίλερο μοναδικό. Εδώ η ερυθρωπή αυτή ποικιλία ξεδιπλώνει ιδανικά όλα τα πλούσια χαρακτηριστικά της, χαρίζοντας υπέροχους οίνους.