Μοσχοφίλερο

Η γηγενής, αρωματική, ζωηρή ποικιλία από το οροπέδιο της Μαντινείας αποτελεί για το οινοποιείο μας την πρωταγωνίστρια μιας σπουδαίας παραγωγής. Ο τρύγος λαμβάνει χώρα κατά τη διάρκεια του Οκτωβρίου.

Το Μοσχοφίλερο θεωρείται μία από τις πιο σημαντικές ποικιλίες της ελληνικής οινοπαραγωγής. Πιο συγκεκριμένα, έχει επιλεγεί μαζί με το Ξινόμαυρο Νάουσας, το Ασύρτικο Σαντορίνης και το Αγιωργίτικο Νεμέας, ως μία από τις τέσσερις ποικιλίες – πρεσβευτές των ελληνικών οίνων στο εξωτερικό.

Οινοποιείο

Το ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΤΡΟΥΠΗ εμφανίστηκε στον οινικό χάρτη το 2010.

Η ενασχόληση της οικογένειας καλλιεργητικά με τα ιδιόκτητα αμπέλια Μοσχοφίλερου υπήρχε από τη δεκαετία ’70.

Η οικονομική κρίση του 2010 δε στάθηκε εμπόδιο ανάπτυξης για το οινοποιείο αλλά αρχή μιας νέας πορείας που επέλεξε να κάνει δημιουργώντας νέα δεδομένα στο Μοσχοφίλερο.

Πλέον αρκετές ετικέτες παράγονται με εναλλακτικές μεθόδους οινοποίησης σε κεραμικά δοχεία, τσιμεντένιες δεξαμενές, ξύλινα βαρέλια δρυός και ακακίας με πολύωρες ή και πολυήμερες εκχυλίσεις, με γηγενείς ζύμες και ελάχιστες παρεμβάσεις.

Να σημειωθεί ότι ο πρώτος αμπελώνας με Ασύρτικο στη Μαντινεία είναι γεγονός και τα επόμενα χρόνια θα εμπλουτίσει τις ετικέτες του.

Οίνοι

Ξενάγηση

Με γνώμονα την καλύτερη εξυπηρέτησή σας και με στόχο να γνωρίσετε τον συναρπαστικό κόσμο της οινοπαραγωγής μας, το Οινοποιείο μας σας προσκαλεί να το γνωρίσετε από κοντά, να ανακαλύψετε όλα τα είδη κρασιών του και να γευθείτε τον αρωματικό πλούτο τους.

Mέρες & Ώρες Λειτουργίας:

Ανοιχτό για επισκέψεις όλο το χρόνο, κατόπιν συνεννόησης,

Δευτέρα έως Σάββατο 09:00-15:00

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνείστε μαζί μας T 2710 411 434

Τα νέα μας

Troupis Winery Hoof & Lur Moschofilero Wild Ferment 2019

From left, Troupis Winery Hoof & Lur Moschofilero Wild Ferment 2019; Powell & Son Riverdale 2017; Peter Zemmer Pinot Grigio 2019; Tiefenbrunner Pinot Grigio 2018 and Casa Santos Lima Quid

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Νέα συνεργασία με την εταιρεία TRINITY

Το ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΤΡΟΥΠΗ εμφανίστηκε στον οινικό χάρτη το 2010, όμως η ιστορία της αμπελοκαλλιέργειας στους ιδιόκτητους αμπελώνες ξεκινάει από τη δεκαετία του 1970. Η ποιότητα, η εμφάνιση, καθώς και οι

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Decanter Awards 2020

We are happy to announce that both of our wines, that took part in the most prestigious competition, the Decanter World Wine Awards, were awarded silver medals. Below you can

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Troupis Winery Hoof & Lur Moschofilero Wild Ferment 2019

From left, Troupis Winery Hoof & Lur Moschofilero Wild Ferment 2019; Powell & Son Riverdale 2017; Peter Zemmer Pinot Grigio 2019; Tiefenbrunner Pinot Grigio 2018 and Casa Santos Lima Quid Pro Vinho Tinto 2019. (Mark Gail for The Washington Post)

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Νέα

Νέα συνεργασία με την εταιρεία TRINITY

Το ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΤΡΟΥΠΗ εμφανίστηκε στον οινικό χάρτη το 2010, όμως η ιστορία της αμπελοκαλλιέργειας στους

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Νέα

Decanter Awards 2020

We are happy to announce that both of our wines, that took part in the

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Νέα

20 Under $20: Wines That Feed the Soul

These 20 bottles — found online from 11 different countries, including some unexpected regions —

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Νέα