Ανακαλύψτε τις διαδρομές

ΤΟ ΣΠΗΛΑΙΟ ΚΑΨΙΑΣ

Στο οροπέδιο της Μαντινείας υπάρχει ένα απίθανο σπήλαιο, στο χωριό Κάψια. Το εντυπωσιακό σπήλαιο ανακαλύφθηκε το 1887 από τον Γάλλο αρχαιολόγο Γουσταύο Φουζέρ, έχει χαρακτηριστεί ένα από τα δέκα σημαντικότερα σπήλαια στην Ελλάδα. Η συνολική διαδρομή που θα κάνετε είναι 330 μέτρα και είναι ιδιαίτερα απολαυστική χάρη στην εξαιρετική δουλειά που έχει γίνει στους φωτισμούς και την χάραξη των μονοπατιών εντός του σπηλαίου. Πολύ κοντά βρίσκεται το αρχαίο Θέατρο της Μαντινείας και ο ιδιαίτερος ναός της Αγ. Φωτεινής.

www.spilaiokapsia.gr     www.tripolis.gr


Στο σπήλαιο θα φτάσετε οδικώς από το χωριό Κάψια Μαντινείας (το σπήλαιο απέχει 1,5 χλμ. από το χωριό). Το χωριό απέχει 15 χλμ. από την Τρίπολη και 172 χλμ. από την Αθήνα.


Το χωριό διαθέτει ξενώνα και Resort Hotel και μικρά ταβερνάκια στην πλατεία ενω καλές ταβέρνες θα βρείτε και σε χωριουδάκια σε κοντινή απόσταση.

Η ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Δημητσάνα! Η θαυμάσια, ιστορική κωμόπολη χτισμένη πάνω από το φαράγγι του Λούσιου.

Η Δημητσάνα από τον 10ο αιώνα εξελίχθηκε σε ένα σπουδαίο εμπορικό κέντρο της Αρκαδίας. Η μεγάλη της ακμή ξεκινάει μετά το 16ο αιώνα όταν η φημισμένη Σχολή της γειτονικής Μονής Φιλοσόφου μεταφέρεται από τη μονή στο κεφαλοχώρι και γίνεται Σχολή Ελληνικών Γραμμάτων. Επισκεφθείτε την περίφημη βιβλιοθήκη, η οποία καταλαμβάνει τμήμα της Σχολής. Επιλέξτε να μείνετε σε έναν από τους όμορφους ξενώνες που δημιουργήθηκαν από παλιά αρχοντικά και νιώστε την ατμόσφαιρα μιας αληθινής αρχοντού- πολης.

Μεγάλο ενδιαφέρον έχει το μονοπάτι πεζοπορίας συνολικού μήκους 75 χλμ που περνά από τα χωριά Στεμνίτσα, Δημητσάνα, Ζυγοβίστι, Ελάτη, Βυτίνα, Νυμφασία, Μαγούλιανα, Βαλτεσινίκο, Λαγκάδια. Το 1ο πιστοποιημένο μονοπάτι στην Ελλάδα με 8 τμήματα για να διαλέξετε ποιό προτιμάτε.

www.e-dimitsana.gr


Η Δημητσάνα απέχει 19 χλμ. από τη Βυτίνα και 66 χλμ. από την Τρίπολη (μέσω Βυτίνας).


Συμπαθητικοί ξενώνες, μικρά ξενοδοχεία και βίλες περιμένουν τους επισκέπτες της Δημητσάνας. Στο χωριό υπάρχουν αρκετές ταβέρνες και ψητοπωλεία.

ΜΑΘΑΙΝΟΝΤΑΣ ΤΟ ΑΣΗΜΙ...

Η Στεμνίτσα είναι ένα από τα ομορφότερα χωριά της Πελοποννήσου με άψογα διατηρημένη την παραδοσιακή του αρχιτεκτονική. Είναι χτισμένη στη θέση της αρχαίας πόλης Υψούς και υπήρχε από τα βυζαντινά χρόνια. Λένε μάλιστα ότι εδώ φτιάχνονταν οι καλύτερες καμπάνες στην Τουρκοκρατία. Δείγμα της μεγάλης αδιάλειπτης παράδοσης του χωριού στην κατασκευή των πολύτιμων κοσμημάτων, είναι η λειτουργία σήμερα της Σχολής Αργυροχρυσοχοϊας, στην οποία σπουδάζουν νέα παιδιά.

Τελειώστε τη βόλτα σας με επίσκεψη σε μερικές αξιόλογες εκκλησίες όπως η Παναγιά Μπαφέρω του 12ου αιώνα και οι Τρεις Ιεράρχες του 17ου αιώνα. Στη Ζωοδόχο Πηγή του 15ου αιώνα, συνεδρίασε για ένα διάστημα η Α’ Πελοποννησιακή Γερουσία μετά το 1821 για να πάρει αποφάσεις για την εξέλιξη του αγώνα.

RAFTING ΣΤΟ ΛΟΥΣΙΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΛΦΕΙΟ ΠΟΤΑΜΟ

Ίσως η πιο εντυπωσιακή διαδρομή για rafting στην Ελλάδα. Ξεκινά από την γέφυρα του Ατσίχολου κοντά στο χωριό Βλαχόραφτη.

arcadia@trekking.gr     www.gortynia.gov.gr


Η Στεμνίτσα απέχει 11 χλμ. από τη Δημητσάνα, 21 χλμ. από τη Βυτίνα και 77 χλμ. από την Τρίπολη (μέσω Βυτίνας).


Ωραίοι ξενώνες, ενοικιαζόμενα δωμάτια και μικρά ξενοδοχεία έχει αρκετά στην Στεμνίτσα. Στο χωριό υπάρχουν επίσης ταβέρνες και ψητοπωλεία.

ΣΤΗ ΒΥΤΙΝΑ ΧΕΙΜΩΝΑ - ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ

Από τους πλέον όμορφους οικογενειακούς προορισμούς της Πελοποννήσου. Διαθέτει εξαιρετικό κλίμα και είναι εύκολη να την ανακαλύψεις. Ξεκινήστε από την κεντρική πλατεία απολαμβάνοντας τον καφέ σας στη δροσιά. Επισκεφθείτε την εκκλησία του Αγίου Τρύφωνα χτισμένη το 1846 και απολαύστε τοπικές νοστιμιές. Περπατήστε στο όμορφο άλσος της Βυτίνας και αφήστε τα παιδιά να χαρούν το παιχνίδι.

www.vytina.com


Απέχει από την Τρίπολη 48 χιλιόμετρα. Η Τρίπολη απέχει 165 χιλιόμετρα α πό την Αθήνα.


Πολλά ξενοδοχεία 3-4 αστέρων, βίλες, πολυτελή καταλύματα και ενοικιαζόμενα δωμάτια. Ταβέρνες και εστιατόρια στο χωριό με καλό ντόπιο φαγητό.

ΟΙ ΧΤΙΣΤΑΔΕΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ ΛΑΓΚΑΔΙΑ

Ένα γραφικό παραδοσιακό χωριό της Γορτυνίας αποτελούμενο από πέτρινα αριστουργήματα, χτισμένο με εντυπωσιακό αμφιθεατρικό τρόπο σε απότομη πλαγιά του βουνού και σε υψόμετρο 980μ. με πολλά τρεχούμενα νερά. Τόπος ονομαστών Λαγκαδιανών μαστόρων - τεχνιτών της πέτρας. Στολίδι του χωριού η κεντρική πλατεία σκεπα- σμένη από πλατάνια και περιτρυγιρισμένη από παραδοσιακά καφενεία και ταβέρνες.


Το χωριό βρίσκεται 65 χλμ. ΒΔ. της Τρίπολης.


Διαμονή σε ξενοδοχεία, ξενώνες και ενοικιαζό- μενα δωμάτια όλων των κατηγοριών.

ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΜΑΙΝΑΛΟΥ

Με κορυφή στα 1.981 μέτρα, την Οστρακίνα, το Μαίναλο μοιάζει να εποπτεύει ολόκληρη την Πελοπόννησο, καθώς δεσπόζει στην καρδιά της. Μύθοι και θρύλοι το συνδέουν με τον θεό Πάνα, καταλαμβάνει μεγάλο τμήμα του νομού Αρκαδίας και επιφυλάσσει μαγευτικές εικόνες σε όποιον το επισκεφθεί. Το Χιονοδρομικό Κέντρο Οστρακίνας διαθέτει εξαιρετική χιονοδρομική πίστα, σύγχρονο χιονοδρομικό καταφύγιο, ξενώνα, εντευκτήριο και τρεις χιονοδρομικούς αναβατήρες. Για τους λάτρεις του αθλήματος , τους σκιέρ, υπάρχουν τέσσερις πίστες   που μπορούν να χρησιμοποιήσουν. Οι εκπαιδευτές φροντίζουν για τον εξοπλισμό τους, αφού μπορεί κανείς να νοικιάσει ό,τι χρειάζεται  για να κάνει σκι.


Βρίσκεται στα όρια του Δήμου Τρίπολης και απέχει από το χωριό Κάψια 12 χλμ, από το Λεβίδι 16 χλμ, από τη Βυτίνα 12 χλμ και τη Δημητσάνα 30 χλμ.,και είναι το πιο κοντινόχιονοδρομικό κέντρο στην Αθήνα

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τα γραφικά χωριά Λεβίδι, Αλωνίτσαινα, Λιμποβίσι, Πιάνα, Ελληνικό και την όμορφη Καρύταινα.

Μη χάσετε μία βόλτα σε κάποια από τα πολλά μοναστήρια: Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου μεταξύ Στεμνίτσας-Δημητσάνας, Ιερά Μονή Παναγίας στην Κανδύλα, Μοναστήρι Επάνω Χρέπας, Μονή Παναγίας Γοργοεπήκοου Νεστάνη, Μονή Παναγίας Φιλοσόφου Δημητσάνα, Μονή Βαρσών 13χλμ. από Τρίπολη, Μονή Παναγίας Κερνίτσης ,Μονή Καλτεζών 31 χλμ από Τρίπολη, Μονή Λουκούς, Μοναστήρι Μαλεβής.


Πρόσβαση οδικώς